«Είμαι σε καλή κατάσταση, θα μπορούσα να κάνω την έκπληξη» Η Κατερίνα Στεφανίδη ξέρει! Προοδεύει βήμα- βήμα και με την εμπειρία της φτιάχνει μια ακόμη σπουδαία χρονια

«Η προετοιμασία μου έχει πάει πολύ καλά. Θα έλεγα πως έχω κάνει μία από τις καλύτερες προετοιμασίες τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, σίγουρα των τελευταίων τριών, τεσσάρων ετών.»

Βρίσκεται ηδη στην Γλασκώβη! «Αν με ρώταγαν πριν ένα μήνα ποιος ήταν ο στόχος μου, θα έδινα διαφορετική απάντηση σχετικά με τη διοργάνωση της Γλασκόβης. Ωστόσο μια λοίμωξη που με κράτησε για 10 ημέρες εκτός προπονήσεων μου άλλαξε τα σχέδια. Παρόλα αυτά είμαι χαρούμενη που επανήλθα από τη λοίμωξη και θα είμαι στη Γλασκόβη. Είμαι χαρούμενη που κατάφερα να προκριθώ, γιατί ο τραυματισμός στη Βουδαπέστη θα μπορούσε να με αφήσει εκτός διοργάνωσης”, είπε αρχικά η αθλήτρια που θα πάρει μέρος για τρίτη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αφού έχει προηγηθεί η τρίτη θέση στο Παγκόσμιο του Πόρτλαντ και η τρίτη στη διοργάνωση του Μπέρμιγχαμ το 2018.

 

Τα 11 μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις, η αυτοπεποίθηση της απέναντι στον πήχη και το γεγονός ότι έχει καταφέρει να διαγράψει μια λαμπρή καριέρα καθιστούν την Κατερίνα Στεφανίδη ως ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια του παγκόσμιου στίβου.

Η κορυφαία Ελληνίδα, αθλήτρια του Μίτσελ Κριερ θα είναι παρούσα για τρίτη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού και με 4,64 μ. φετινό ρεκόρ θα βρίσκεται ανάμεσα στις 13 αθλήτριες, που θα διεκδικήσουν τη διάκριση στο φετινό Παγκόσμιο (1-3/3, Γλασκόβη).

“Ο στόχος μου είναι να κάνω την καλύτερη φετινή επίδοση, έστω κι αν μετά την αρρώστια έμεινα λίγο πίσω. Είμαι σε καλή κατάσταση, θα μπορούσα να κάνω την έκπληξη, ωστόσο ο τρόπος που προσεγγίζουμε αυτή τη διοργάνωση είναι απλά ένα βήμα πηγαίνοντας προς το Ευρωπαϊκό και τους Ολυμπιακούς. Ένα φετινό ρεκόρ θα ήταν σημαντικό και θα μου ανέβαζε την ψυχολογία“, είπε η αθλήτρια και συμπλήρωσε:

Πάντα ο στόχος είναι ο ανοιχτός, πόσο μάλλον σε μια ολυμπιακή χρονιά. Ο τρόπος που διαχειριζόμαστε τη φετινή χρονιά είναι όπως έγινε και το 2016, όλα βήμα βήμα. Γι΄ αυτό και δε θα πάω στη Γλασκόβη με στόχο να κάνω 15-20 πόντους ρεκόρ, αλλά έναν πόντο ρεκόρ, ώστε να φαίνεται πως υπάρχει βελτίωση. Παρόλα αυτά βλέπουμε στην προπόνηση στοιχεία που βλέπαμε όταν πήδαγα 4,80 μ. και 4,85 μέτρα. Δε μου έχει βγει ακόμη, ωστόσο είμαστε μόλις στον Φεβρουάριο και έχω αρκετή υπομονή. Από τη στιγμή που είμαι υγιής θα βγει. Αν δεν είναι η Γλασκόβη δεν πειράζει. Θέλω να κάνω πολλούς αγώνες για τον ανοιχτό. Αν με ρωτούσες τέτοια εποχή το 2016 ποιος είναι ο στόχος σου θα έλεγα να μπω στον τελικό των Ολυμπιακών. Και για το 2024 λοιπόν αυτός είναι ο στόχος. Για να μιλάμε για μετάλλια πρέπει πρώτα να είσαι σε κατάσταση να μπεις στον τελικό. Αυτό κάνουμε και φέτος. Πηγαίνουμε βήμα, βήμα να φτάσουμε τον Αύγουστο να μιλάμε για μετάλλια, αφού πρώτα ξέρουμε πως υπάρχει μια σιγουριά στα 4,60 μ. με 4,70 μ. ώστε να μπορώ να μπω στον τελικό”.

Η αθλήτρια αναφέρθηκε και στο σύστημα ράνκινγκ που δίνει πλέον πρόκριση στις κορυφαίες διοργανώσεις του πλανήτη.

Το χάλκινο μετάλλιο στη διοργάνωση του Μπέρμιγχαμ

Δυστυχώς το σκορ μετράει με βάση την επίδοση και τη θέση, όμως, οι βαθμοί της θέσης αλλάζουν ανάλογα με τη διοργάνωση που μετέχεις. Για εμένα είναι λίγο προβληματικό αυτό το σύστημα γιατί αντί να βάζει ουσία στο συναγωνισμό, αξιολογείται με βάση το πως ονομάζεται ένας αγώνας.
Θα έπρεπε η βαθμολογία να εξαρτάται από τα ονόματα των αθλητών και αθλητριών που μετέχουν στη διοργάνωση και όχι το όνομα του μίτινγκ
.

 

Θ.Σ.